Project: Reflections

Entrant: NP Architects

The development comprises of five houses which replace a former public house, situated within the local conservation area.

The dwellings, with their simple gable-ended forms and large openings facing onto the river, are intended to reflect the design of boathouses nearby.

Each property is provided with a raised decked area for private amenity space which, look onto Stourbridge Common, with additional semi-private amenity space along the river-bank itself which is intended to be read as an extension of the meadow opposite.

As well as relating to the river, the design had the challenge of relating to Water Street itself. On this side, corner windows were introduced to address the street frontage and the houses were sited with a staggered building line to emphasise the repetitive form.